Diplomanti Višje strokovne šole Brežice na svečani podelitvi prejeli diplome

Višja strokovna šola Brežice je v četrtek v Viteški dvorani gradu Brežice za letošnje diplomante – teh je bilo 33 – pripravila svečano podelitev diplom. Nagovorile so jih ravnateljica Višje strokovne šole Hermina Vučajnk, direktorica Ekonomske in trgovske šole Brežice dr. Mojca Tomažin in brežiška podžupanja Katja Čanžar.

Kot je povedala Vučajnkova, je Višja strokovna šola Brežice kot organizacijska enota ETrŠ Brežice nastala leta 2000, najprej s smerjo komercialist, po prenovi višješolskih študijskih programov v letu 2008 pa je takrat začela z izvajanjem programa ekonomist. Od ustanovitve pred 18 leti pa do danes je na Višji strokovni šoli diplomiralo 740 diplomantov, od tega 609 na programu komercialist in 131 na programu ekonomist. Zahvalila se je vsem po vrsti in čestitala tudi staršem, saj je »spraviti otroka do diplome velik dosežek«, diplomantkam in diplomantom pa položila na srce: »Danes je vaš dan. Želim vam, da ne obupate, če prva služba mogoče ne bo vaša sanjska služba, prej ali slej pride prava priložnost. Delajte prave stvari, ki bodo osrečevale vas in vaše bližnje.« Dodala je še, da bodo vrata njihove šole za vse vedno odprta.

Po besedah Tomažinove je bila letošnja podelitev diplom še posebej svečana, saj v ETrŠ Brežice obeležujejo 20. obletnico šole in polnoletnost Višje strokovne šole. »Najpomembnejše, kar premore naša Višja strokovna šola, pa je skupnost študentov, profesorjev in inštruktorjev skupaj z vsem ostalim osebjem, ki je večinoma nevidno, a brez katerega stvari ne delujejo,« je dejala in ob čestitki diplomantom na koncu še povedala: »Želim vam, da s svojim znanjem in izkušnjami skupaj s svojimi bližnjimi in sodelavci ta svet spreminjate na bolje.« Čanžarjeva je diplomantom zaželela, da listino, ki so jo prejeli, na nadaljnji življenjski poti čim bolje unovčijo ter veliko pameti, poguma, samozavesti in kančka sreče, ko se bodo prvič podajali na svojo poslovno pot.

Prag nove poklicne poti je prestopilo 24 diplomantk in devet diplomantov Višje strokovne šole Brežice: Nataša Šepec, Sanja Dedukić, Mojca Knežič, David Ban, Andrejka Ferenčak, Ines Stipič, Žiga Vinetič, Simona Vidmar, Mateja Gričar, Primož Krajnčič, Tjaša Bračun, Valentina Volčanšek, Tomaž Drugovič, Luka Štangelj, Simona Kostadinovski, Žan Savnik, Polonca Arh, Rok Dimitrovski, Aleksander Godler, Tamara Novoselc, Špela Špan, Tamara Žitnik Prišel, Romana Vodopivec, Anja Dimc, Mateja Bašek, Janja Kučič, Klavdija Gornik, Barbara Radej, Damjana Špan, Jasmina Butara, Martina Bučar, Ivan Zorko in Jerneja Šmajdek. Pohvalo za najboljši uspeh med rednimi študenti je prejela Anja Dimc, med izrednimi pa je šla pohvala za najboljši uspeh v roke Sanji Dedukić.

Za glasbene vložke sta poskrbeli dijakinji ETrŠ Brežice Tanita Lipar in Tamara Blatnik, povezovalca pa sta bila Kalina Kranjec in David Hribar.

Objava: Rok Retelj

Zakaj izbrati VSŠ Brežice?

Vpišite se, ker naši študentje pravijo, da ...

»Pri nas predavajo profesorji, ki prihajajo direktno iz podjetij in tudi sami redno obiskujemo podjetja¨« (Amelija),

»Lahko diplomiraš že v dveh letih« (Rok Ž.),

»Naloge lahko opravljamo tudi od doma« (Blaž),

»Smo zelo samostojni in ob študiju tudi delamo« (Rok H.),

»Stroški izobraževanja so zelo nizki« (Maša),

»Uporabljamo spletno učilnico z vsemi gradivi in nalogami in do nje dostopamo kjerkoli. Imamo tudi dovolj parkirnih prostorov ob šoli« (Dolores),

»Imamo veliko prakse v podjetjih, kjer se lahko predstavimo bodočim delodajalcem« (Jure),

»Se naučimo ogromno, saj se profesorji ukvarjajo z vsakim posebej« (Vinko)

»Lahko veliko ustvarjamo in izkoristimo svoje potenciale, pouk je zabaven« (Maja)

»Ker nas profesorji osebno poznajo in so zelo prijazni do nas« (Mergime) ...

»Profesorji so strokovni, profesionalni in prilagodljivi. Vso teorijo podkrepijo na praktičnih primerih iz prakse in če se redno udeležuješ predavanj in vaj, je uspeh zagotovo zagotovljen. Znanje katerega sem pridobila na Višji strokovni šoli Brežice pa že s pridom uporabljam tako na delovnem mestu, kot tudi v zasebnem življenju. Vsekakor je bil vpis na Višjo strokovno šolo Brežice, moja najboljša izbira, ki jo priporočam tudi ostalim bodočim študentom.« (Diplomantka višje Strokovne šole Brežice, Irena Andolšek) ...

»Ker nas profesorji osebno poznajo in so zelo prijazni do nas« (Mergime) ...