Predstavitev študija

Ljudje se v današnjem času  čedalje bolj zavedamo pomena zdravega načina življenja, zdrave prehrane in gibanja ter pomembnosti obvladovanja vsakodnevnih stresnih situacij.

Velnes pomeni zdravo ravnovesje uma, telesa in duha, ki se odraža v splošnem občutku dobrega počutja in zdravega načina življenja.

Študij velnesa, kot najhitreje rastoče panoge v svetu zdravega življenja, vam bo omogočil, da boste pridobili aktualna strokovna znanja za načrtovanje, organiziranje in vodenje ter promoviranje velneških storitev.

Lahko boste svetovali strankam, ki imajo veliko vprašanj na temo izgube teže, zdravega  prehranjevanja, obvladovanja stresa in lepote. Vaš poklicni izziv bo v osnovi spremeniti ljudem življenjski stil na bolje.

Po končanem študiju imate možnost zaposlitve na številnih področjih.

Zaposlili  se boste lahko pri delodajalcih v zdraviliščih, v velneških, kozmetičnih in športnih središčih, v kozmetičnih in lepotnih centrih in salonih, v velnes, nutricionističnih in fitnes centrih, kopališčih, savnah, centrih za masažo in pedikuro, zdraviliščih, hotelih, domovih za ostarele. 

Možnosti zaposlitve so tudi v operativno-svetovalnih ekipah, ki skrbijo za zdravje in zdrav življenjski slog posameznikov in skupin, zlasti na področju športa, znotraj turistične in bolnišnične dejavnosti, v športnih in trgovskih centrih.

Pogosto so to kombinacije organizatorjev z opravljanjem del trenerjev, inštruktorjev, vaditeljev prostočasnih gibalnih dejavnosti, vodij športno rekreativnih in ostalih centrov z velnes storitvami, organizatorjev dogodkov, fizioterapevtov in drugih terapevtov, maserjev, kozmetikov in drugih. 

Diplomanti se lahko zaposlite tudi v lastnem podjetju kot samozaposlene osebe.

Študij velnesa priporočamo vsem, ki  želite dajati ljudem energijo za srečo, zdravje in zadovoljstvo.


Študij traja 2 leti in je ovrednoten s 120 kreditnimi točkami (KT) po sistemu ECTS. 

Pridobljena izobrazba je organizator/organizatorka poslovanja v velneški dejavnosti (VI/1).Priponke:

Zakaj izbrati VSŠ Brežice?

Vpišite se, ker naši študentje pravijo, da ...

»Pri nas predavajo profesorji, ki prihajajo direktno iz podjetij in tudi sami redno obiskujemo podjetja¨« (Amelija),

»Lahko diplomiraš že v dveh letih« (Rok Ž.),

»Naloge lahko opravljamo tudi od doma« (Blaž),

»Smo zelo samostojni in ob študiju tudi delamo« (Rok H.),

»Stroški izobraževanja so zelo nizki« (Maša),

»Uporabljamo spletno učilnico z vsemi gradivi in nalogami in do nje dostopamo kjerkoli. Imamo tudi dovolj parkirnih prostorov ob šoli« (Dolores),

»Imamo veliko prakse v podjetjih, kjer se lahko predstavimo bodočim delodajalcem« (Jure),

»Se naučimo ogromno, saj se profesorji ukvarjajo z vsakim posebej« (Vinko)

»Lahko veliko ustvarjamo in izkoristimo svoje potenciale, pouk je zabaven« (Maja)

»Ker nas profesorji osebno poznajo in so zelo prijazni do nas« (Mergime) ...

»Profesorji so strokovni, profesionalni in prilagodljivi. Vso teorijo podkrepijo na praktičnih primerih iz prakse in če se redno udeležuješ predavanj in vaj, je uspeh zagotovo zagotovljen. Znanje katerega sem pridobila na Višji strokovni šoli Brežice pa že s pridom uporabljam tako na delovnem mestu, kot tudi v zasebnem življenju. Vsekakor je bil vpis na Višjo strokovno šolo Brežice, moja najboljša izbira, ki jo priporočam tudi ostalim bodočim študentom.« (Diplomantka višje Strokovne šole Brežice, Irena Andolšek) ...

»Ker nas profesorji osebno poznajo in so zelo prijazni do nas« (Mergime) ...