Karierni center

KARIERNI CENTER je organizacijski del višje strokovne šole, ki s svojim delovanjem sistematično in celovito spodbuja karierno orientacijo višješolskih študentov. Vodja kariernega centra je Alenka Pečnik Kranjec.

KARIERNA ORIENTACIJA zajema svetovanje študentom pri načrtovanju in oblikovanju karierne usmeritve za kakovostnejšo študijsko pot in opravljanje praktičnega izobraževanja ter lažje vključevanje na trg dela.

PREDNOSTI ZA ŠTUDENTE

  • Lažje prepoznavanje lastnih potencialov, kariernih interesov ter prednosti in priložnosti, kar vam omogoča odgovorno, pravočasno in aktivno načrtovanje lastne kariere. 
  • Razvijanje funkcionalnih  znanj in spretnosti, ki so pomembna za boljšo zaposljivost (npr. kako se dobro predstaviti delodajalcu, kako vam pri tem pomagajo komunikacijska in druga tehnologija).
  • Lažje raziskovanje delovanja podjetij ali institucij, s katerimi želite sodelovati. 
  • Pridobivanje informacij o možnostih študijskih izmenjav, praks, projektnega dela ter aktualnih dogajanj na področju trga dela v Evropski uniji. 
  • Priložnosti za vzpostavljanje stike in povezave s predstavniki delodajalcev in aktivno vključevanje v različne mreže in skupnosti.


ZAPOSLITVENI PORTALI


V brošuri MOJA VARNA ZAPOSLITEV, so na enem mestu zbrani ključni podatki in informacije o delavnopravni zakonodaji, varnosti in zdravju pri delu, ter s tem povezani aktualni ukrepi v času epidemije COVID - 19. Povezava do brošure >>V medijih:


Izpostavljamo:
Priponke:

Zakaj izbrati VSŠ Brežice?

Vpišite se, ker naši študentje pravijo, da ...

»Pri nas predavajo profesorji, ki prihajajo direktno iz podjetij in tudi sami redno obiskujemo podjetja¨« (Amelija),

»Lahko diplomiraš že v dveh letih« (Rok Ž.),

»Naloge lahko opravljamo tudi od doma« (Blaž),

»Smo zelo samostojni in ob študiju tudi delamo« (Rok H.),

»Stroški izobraževanja so zelo nizki« (Maša),

»Uporabljamo spletno učilnico z vsemi gradivi in nalogami in do nje dostopamo kjerkoli. Imamo tudi dovolj parkirnih prostorov ob šoli« (Dolores),

»Imamo veliko prakse v podjetjih, kjer se lahko predstavimo bodočim delodajalcem« (Jure),

»Se naučimo ogromno, saj se profesorji ukvarjajo z vsakim posebej« (Vinko)

»Lahko veliko ustvarjamo in izkoristimo svoje potenciale, pouk je zabaven« (Maja)

»Ker nas profesorji osebno poznajo in so zelo prijazni do nas« (Mergime) ...

»Profesorji so strokovni, profesionalni in prilagodljivi. Vso teorijo podkrepijo na praktičnih primerih iz prakse in če se redno udeležuješ predavanj in vaj, je uspeh zagotovo zagotovljen. Znanje katerega sem pridobila na Višji strokovni šoli Brežice pa že s pridom uporabljam tako na delovnem mestu, kot tudi v zasebnem življenju. Vsekakor je bil vpis na Višjo strokovno šolo Brežice, moja najboljša izbira, ki jo priporočam tudi ostalim bodočim študentom.« (Diplomantka višje Strokovne šole Brežice, Irena Andolšek) ...

»Ker nas profesorji osebno poznajo in so zelo prijazni do nas« (Mergime) ...