Obisk nekdanjega študenta, sedaj pa podjetnika Filipa Štirna (Alfa R)

V torek, 11. 10. 2022 smo pri uri Prodaja – vaje gostili mladega samostojnega podjetnika, Filipa Štirna, našega bivšega študenta. Po desetih letih je naš diplomant uspešen podjetnik, ki se ukvarja s spletno prodajo avtodelov, predvsem italijanskih znamk avtomobilov, v sortiment pa ima vključene tudi številne druge blagovne znamke.

Pri predstavitvi svoje podjetniške poti nam je povedal, da so bili začetki težki, a da so se trud, delo in vztrajnost poplačali po petih letih trdega dela. Danes s svojo dejavnostjo pokriva vse kontinente, še zmeraj pa je  največji delež prodaje njegovega podjetja v Sloveniji, Italiji, Nemčiji in v Avstraliji. Pove še, da se je njegovo trgovanje z Veliko Britanijo  prenehalo z izstopom le te iz EU.

Študentom je bilo zanimivo to, da so iz ust mladega podjetnika slišali, da kot samostojni podjetnik skoraj ne pozna dopusta (privošči si le 7 ali 10 dni v kosu za poletni dopust), sicer pa je njegov delovnik še pred časom bil 24/7. Kot zanimivost navaja tudi to, da ga je študij na naši šoli seznanil s podjetniškimi znanji in da je bila dvomesečna delovna praksa tista, ki ga je spodbudila k podjetniški poti, na kateri se trenutno nahaja.

Za spletno stran in celotni marketing skrbi sam in pravi, da mu dela nikakor ne zmanjka.

Ob zaključku so prisotni študenti podali predlog, da na obisk povabimo še podjetnika, ki ima svoje podjetje v organizacijski obliki d. o. o. in da še iz ust tovrstnega podjetnika slišijo kakšne so njegove podjetniške izkušnje.

 

Karmen Štefanič

inštruktorica

Zakaj izbrati VSŠ Brežice?

Vpišite se, ker naši študentje pravijo, da ...

»Pri nas predavajo profesorji, ki prihajajo direktno iz podjetij in tudi sami redno obiskujemo podjetja¨« (Amelija),

»Lahko diplomiraš že v dveh letih« (Rok Ž.),

»Naloge lahko opravljamo tudi od doma« (Blaž),

»Smo zelo samostojni in ob študiju tudi delamo« (Rok H.),

»Stroški izobraževanja so zelo nizki« (Maša),

»Uporabljamo spletno učilnico z vsemi gradivi in nalogami in do nje dostopamo kjerkoli. Imamo tudi dovolj parkirnih prostorov ob šoli« (Dolores),

»Imamo veliko prakse v podjetjih, kjer se lahko predstavimo bodočim delodajalcem« (Jure),

»Se naučimo ogromno, saj se profesorji ukvarjajo z vsakim posebej« (Vinko)

»Lahko veliko ustvarjamo in izkoristimo svoje potenciale, pouk je zabaven« (Maja)

»Ker nas profesorji osebno poznajo in so zelo prijazni do nas« (Mergime) ...

»Profesorji so strokovni, profesionalni in prilagodljivi. Vso teorijo podkrepijo na praktičnih primerih iz prakse in če se redno udeležuješ predavanj in vaj, je uspeh zagotovo zagotovljen. Znanje katerega sem pridobila na Višji strokovni šoli Brežice pa že s pridom uporabljam tako na delovnem mestu, kot tudi v zasebnem življenju. Vsekakor je bil vpis na Višjo strokovno šolo Brežice, moja najboljša izbira, ki jo priporočam tudi ostalim bodočim študentom.« (Diplomantka višje Strokovne šole Brežice, Irena Andolšek) ...

»Ker nas profesorji osebno poznajo in so zelo prijazni do nas« (Mergime) ...