Obisk podjetja Lagea d.o.o.

Dne 6. 12. 2018 smo študentje 1. letnika VSŠ Brežice in 2. letnika programa trgovec ETrŠ Brežice obiskali  trgovsko podjetje  Lagea, d.o.o. Ob prihodu smo si ogledali pohištvo. Nato nam je vodja Tilen Ledič predstavil podjetje. Sam je obkrožen s pohištvom že od malih nog in se je zato odločil za svojo podjetje.

Omenil je, da je Google spremenil algoritem, kar je povzročilo povečanje prodaje v njihovem podjetju, in sicer imajo 60% prodaje preko spleta, 40 % pa v salonu. Prav tako pa je Google s to spremembo zvišal cene za trženje preko spleta. Trenutno imajo šest zaposlenih, od katerih pričakuje trdo delo, znanje angleščine in delo  z Excelom. Zaposleni dobijo pri zelo dobri prodaji tudi stimulacijo za delo. 

Za prodajo v salonu večinoma izbira izdelke, ki so mu všeč oz. najcenejše izdelke in gleda, da ima široko ponudbo, saj to najbolj privlači kupce.

Podjetje ponuja tudi dodatne storitve: montažo pohištva, pomoč v domu (npr. merjenje), brezplačen 3D izris in prevoz pohištva z njihovim vozilom.  Vendar po njegovih besedah  ne vidi razvoja v salonu, temveč v spletni trgovini, ki predstavlja zelo velik potencial za širjenje.

Za predstavitev  smo bili zelo hvaležni, saj nam je vodja razširil obzorja razmišljanja o samem podjetništvu in idejah, ki nas zaznamujejo že od otroštva. 

Zakaj izbrati VSŠ Brežice?

Vpišite se, ker naši študentje pravijo, da ...

»Pri nas predavajo profesorji, ki prihajajo direktno iz podjetij in tudi sami redno obiskujemo podjetja¨« (Amelija),

»Lahko diplomiraš že v dveh letih« (Rok Ž.),

»Naloge lahko opravljamo tudi od doma« (Blaž),

»Smo zelo samostojni in ob študiju tudi delamo« (Rok H.),

»Stroški izobraževanja so zelo nizki« (Maša),

»Uporabljamo spletno učilnico z vsemi gradivi in nalogami in do nje dostopamo kjerkoli. Imamo tudi dovolj parkirnih prostorov ob šoli« (Dolores),

»Imamo veliko prakse v podjetjih, kjer se lahko predstavimo bodočim delodajalcem« (Jure),

»Se naučimo ogromno, saj se profesorji ukvarjajo z vsakim posebej« (Vinko)

»Lahko veliko ustvarjamo in izkoristimo svoje potenciale, pouk je zabaven« (Maja)

»Ker nas profesorji osebno poznajo in so zelo prijazni do nas« (Mergime) ...

»Profesorji so strokovni, profesionalni in prilagodljivi. Vso teorijo podkrepijo na praktičnih primerih iz prakse in če se redno udeležuješ predavanj in vaj, je uspeh zagotovo zagotovljen. Znanje katerega sem pridobila na Višji strokovni šoli Brežice pa že s pridom uporabljam tako na delovnem mestu, kot tudi v zasebnem življenju. Vsekakor je bil vpis na Višjo strokovno šolo Brežice, moja najboljša izbira, ki jo priporočam tudi ostalim bodočim študentom.« (Diplomantka višje Strokovne šole Brežice, Irena Andolšek) ...

»Ker nas profesorji osebno poznajo in so zelo prijazni do nas« (Mergime) ...