Obvestilo - nakup subvencionirane vozovnice za študijsko leto 2020/2021

Pozdravljeni naši sedanji in bodoči študentje,

obveščam vas, da si lahko uredite subvencionirano vozovnico v javnem linijskem avtobusnem, železniškem in mestnem prometu na portalu eUprava  https://e-uprava.gov.si/podrocja/izobrazevanje-kultura/visoka-in-visja-sola/subvencionirana-vozovnica.html

Na portalu Euprava lahko študentje z e-identiteto oddate vlogo za subvencionirano vozovnico in izvedete spletni nakup vozovnice.

Po oddaji elektronske vloge takoj prejmete odločitev in lahko s potrjeno vlogo nadaljujete s spletnim nakupom vozovnice pri izbranem prevozniku.

Vlogo morate oddati vsi tisti, ki prvič prosite za subvencionirano vozovnico, in tisti, ki želite podaljšati veljavnost vloge iz preteklega študijskega leta.

Ministrstvo za infrastrukturo je zagotovilo za vse študente, ki zaradi ukrepov COVID 19 niste mogli uporabljati javnega prevoza potnikov, zapis neizkoriščene vrednosti vozovnic na kartici IJPP. To vrednost lahko izkoristite ob nakupu vozovnice za novo študijsko leto 2020/2021.

Spletni nakup subvencionirane vozovnice z upoštevanjem neizkoriščene vrednosti vozovnice iz preteklega študijskega leta, trenutno še ni vzpostavljen.

Informacije o spletni prodaji, ki bo omogočila koriščenje te vrednosti bo objavljena v medijih.

Da bi zmanjšali nevarnost okužb s COVID 19, prosijo vse upravičence do subvencionirane vozovnice, da vlogo in vozovnice za novo šolsko leto v celoti uredijo preko spleta.


Želim vam uspešen zaključek študijskih obveznosti, našim bodočim študentom brucom pa lepe in sproščene počitnice do pričetka novega študijskega leta.


Lep pozdrav vsem,

Hermina Vučajnk Šarić

ravnateljica VSŠ Brežice

Zakaj izbrati VSŠ Brežice?

Vpišite se, ker naši študentje pravijo, da ...

»Pri nas predavajo profesorji, ki prihajajo direktno iz podjetij in tudi sami redno obiskujemo podjetja¨« (Amelija),

»Lahko diplomiraš že v dveh letih« (Rok Ž.),

»Naloge lahko opravljamo tudi od doma« (Blaž),

»Smo zelo samostojni in ob študiju tudi delamo« (Rok H.),

»Stroški izobraževanja so zelo nizki« (Maša),

»Uporabljamo spletno učilnico z vsemi gradivi in nalogami in do nje dostopamo kjerkoli. Imamo tudi dovolj parkirnih prostorov ob šoli« (Dolores),

»Imamo veliko prakse v podjetjih, kjer se lahko predstavimo bodočim delodajalcem« (Jure),

»Se naučimo ogromno, saj se profesorji ukvarjajo z vsakim posebej« (Vinko)

»Lahko veliko ustvarjamo in izkoristimo svoje potenciale, pouk je zabaven« (Maja)

»Ker nas profesorji osebno poznajo in so zelo prijazni do nas« (Mergime) ...

»Profesorji so strokovni, profesionalni in prilagodljivi. Vso teorijo podkrepijo na praktičnih primerih iz prakse in če se redno udeležuješ predavanj in vaj, je uspeh zagotovo zagotovljen. Znanje katerega sem pridobila na Višji strokovni šoli Brežice pa že s pridom uporabljam tako na delovnem mestu, kot tudi v zasebnem življenju. Vsekakor je bil vpis na Višjo strokovno šolo Brežice, moja najboljša izbira, ki jo priporočam tudi ostalim bodočim študentom.« (Diplomantka višje Strokovne šole Brežice, Irena Andolšek) ...

»Ker nas profesorji osebno poznajo in so zelo prijazni do nas« (Mergime) ...