Po korakih do ustanovitve samostojnega podjetnika

V torek, 19. oktobra 2021, je  za študente 2. letnika gospa Karmen Levak, izvedla zanimivo predavanje na temo podjetništva in ustanovitve s. p. – ja ter predstavila pomen in vlogo SPOT točke.

Predavateljica je zaposlena kot svetovalka za podjetništvo na Centru za podjetništvo in turizem v Krškem in njena specializirana področja dela so osnovno svetovanje iz različnih področij statusnega in gospodarskega prava,  s področja ustanovitve in poslovanja podjetja, priprava poslovnih načrtov in finančnih projekcij, finančnih spodbud, vodenja podjetniških delavnic za potencialne podjetnike in podjetnike začetnike.

Novo pridobljeno znanje in posredovane informacije bodo v pomoč našim študentom v prihodnosti, če se odločijo za lastno podjetniško pot.


Hermina Vučajnk Šarić,

predavateljica RSP


Zakaj izbrati VSŠ Brežice?

Vpišite se, ker naši študentje pravijo, da ...

»Pri nas predavajo profesorji, ki prihajajo direktno iz podjetij in tudi sami redno obiskujemo podjetja¨« (Amelija),

»Lahko diplomiraš že v dveh letih« (Rok Ž.),

»Naloge lahko opravljamo tudi od doma« (Blaž),

»Smo zelo samostojni in ob študiju tudi delamo« (Rok H.),

»Stroški izobraževanja so zelo nizki« (Maša),

»Uporabljamo spletno učilnico z vsemi gradivi in nalogami in do nje dostopamo kjerkoli. Imamo tudi dovolj parkirnih prostorov ob šoli« (Dolores),

»Imamo veliko prakse v podjetjih, kjer se lahko predstavimo bodočim delodajalcem« (Jure),

»Se naučimo ogromno, saj se profesorji ukvarjajo z vsakim posebej« (Vinko)

»Lahko veliko ustvarjamo in izkoristimo svoje potenciale, pouk je zabaven« (Maja)

»Ker nas profesorji osebno poznajo in so zelo prijazni do nas« (Mergime) ...

»Profesorji so strokovni, profesionalni in prilagodljivi. Vso teorijo podkrepijo na praktičnih primerih iz prakse in če se redno udeležuješ predavanj in vaj, je uspeh zagotovo zagotovljen. Znanje katerega sem pridobila na Višji strokovni šoli Brežice pa že s pridom uporabljam tako na delovnem mestu, kot tudi v zasebnem življenju. Vsekakor je bil vpis na Višjo strokovno šolo Brežice, moja najboljša izbira, ki jo priporočam tudi ostalim bodočim študentom.« (Diplomantka višje Strokovne šole Brežice, Irena Andolšek) ...

»Ker nas profesorji osebno poznajo in so zelo prijazni do nas« (Mergime) ...