PODJETNIŠVO, IDEJE in PODJETNIK na SIC Brežice

V torek, 10. 10. 2023, smo na SIC Brežice gostili predstavnike iz  Centra za podjetništvo in turizem v Krškem mladega podjetnika in predstavnika iz enote Podjetniškega inkubatorja Krško.

Prisotnim dijakom in študentom so povabljeni prestavili naslednje:

Karmen Levak nam je predstavila SPOT točko, dejavnosti njihovega centra in zanimiva podjetja regije samostojni podjetnik Nino Žičkar, ki je prejel zlato priznanje posavske gospodarske zbornice in srebrno priznanje na državni ravni GZS za svojo inovacijo smučarskih očal Mint New Cortina Photo+ (DL: Smučarska očala Mint Sports: Brezhiben pogled v vseh pogojih | Lokalno.si (svet24.si)) mag. Karl Vertovšek, ki nam je predstavil namen in delovanje Podjetniškega inkubatorja Krško, katerega inkubiranec je tudi Nino Žičkar.

Dijaki 3. Ae in 2. Ap ter študenti 1. letnika so z zanimanjem spremljali predstavitev vsakega posebej, predvsem pa so bili navdušeni nad mladim podjetnikom, ki jim je skozi svoj hobi in dejavnost aktivnega preživljanja prostega časa približal nastanek njegovega produkta – športne zaščitne opreme pod lastno blagovno znamko MINT. 

Verjamemo in upamo, da bo tovrstna predstavitev koga izmed prisotnih opogumila in spodbudila k podjetniškemu razmišljanju in k iskanju nasvetov pri današnjih gostih. 

Karmen Štefanič


Zakaj izbrati VSŠ Brežice?

Vpišite se, ker naši študentje pravijo, da ...

»Pri nas predavajo profesorji, ki prihajajo direktno iz podjetij in tudi sami redno obiskujemo podjetja¨« (Amelija),

»Lahko diplomiraš že v dveh letih« (Rok Ž.),

»Naloge lahko opravljamo tudi od doma« (Blaž),

»Smo zelo samostojni in ob študiju tudi delamo« (Rok H.),

»Stroški izobraževanja so zelo nizki« (Maša),

»Uporabljamo spletno učilnico z vsemi gradivi in nalogami in do nje dostopamo kjerkoli. Imamo tudi dovolj parkirnih prostorov ob šoli« (Dolores),

»Imamo veliko prakse v podjetjih, kjer se lahko predstavimo bodočim delodajalcem« (Jure),

»Se naučimo ogromno, saj se profesorji ukvarjajo z vsakim posebej« (Vinko)

»Lahko veliko ustvarjamo in izkoristimo svoje potenciale, pouk je zabaven« (Maja)

»Ker nas profesorji osebno poznajo in so zelo prijazni do nas« (Mergime) ...

»Profesorji so strokovni, profesionalni in prilagodljivi. Vso teorijo podkrepijo na praktičnih primerih iz prakse in če se redno udeležuješ predavanj in vaj, je uspeh zagotovo zagotovljen. Znanje katerega sem pridobila na Višji strokovni šoli Brežice pa že s pridom uporabljam tako na delovnem mestu, kot tudi v zasebnem življenju. Vsekakor je bil vpis na Višjo strokovno šolo Brežice, moja najboljša izbira, ki jo priporočam tudi ostalim bodočim študentom.« (Diplomantka višje Strokovne šole Brežice, Irena Andolšek) ...

»Ker nas profesorji osebno poznajo in so zelo prijazni do nas« (Mergime) ...