Študenti Višje strokovne šole Brežice obiskali Mercator

V ponedeljek, 14. 10. 2019, smo študenti prvega letnika Višje strokovne šole Brežice v okviru predmeta trženje obiskali poslovalnico Mercator v brežiškem Intermarketu. Sprejela nas je namestnica poslovodje ga. Liljana Budič. Brežiška poslovalnica je bila med prvimi petimi v Sloveniji in leži na 2500 kvadratnih metrih. Kolektiv sestavlja 46 zaposlenih. V uvodu nam je gospa Budič predstavila, kako so razdeljene funkcije v podjetju, da delo poteka nemoteno. Poslovalnica ima tri vodje in vsak vodja ima svojo ekipo, ki skrbi za svoj oddelek. Vsak od zaposlenih ve, kakšna je njegova funkcija, seznanjeni pa so tudi z delom drugih, da lahko nadomestijo odsotne zaposlene. Zaradi ustrezne komunikacije, veselja do prodaje, toplih medsebojnih odnosov in odličnega poznavanja asortimenta tim dosega zelo dobre rezultate. 

Dela v poslovalnici je vedno dovolj, saj nove zaloge prihajajo vsakodnevno in jih je potrebno zložiti po policah. Zaloge imajo malo, saj je ta vodena avtomatsko, kar pomeni, da kolikor prodajo, toliko dobijo iz centralnega skladišča z novo pošiljko. Na policah imajo kar 16.000 različnih izdelkov. Vsak izdelek je označen s kodo, ki jim omogoča hitro iskanje izdelkov po trgovini.

Dnevno preverjajo tudi roke uporabe, svežino sadja in zelenjave ter založenost polic, da stranke vedno dobijo le najboljše.

Z obiskom poslovalnice smo bili zelo zadovoljni in smo pridobili veliko novih informacij, ki so nam bile predstavljene na zanimiv in poučen način. 

Polona Špiler, študentka 1. letnika VSŠ Brežice


Brežice, 14. 10. 2019

Zakaj izbrati VSŠ Brežice?

Vpišite se, ker naši študentje pravijo, da ...

»Pri nas predavajo profesorji, ki prihajajo direktno iz podjetij in tudi sami redno obiskujemo podjetja¨« (Amelija),

»Lahko diplomiraš že v dveh letih« (Rok Ž.),

»Naloge lahko opravljamo tudi od doma« (Blaž),

»Smo zelo samostojni in ob študiju tudi delamo« (Rok H.),

»Stroški izobraževanja so zelo nizki« (Maša),

»Uporabljamo spletno učilnico z vsemi gradivi in nalogami in do nje dostopamo kjerkoli. Imamo tudi dovolj parkirnih prostorov ob šoli« (Dolores),

»Imamo veliko prakse v podjetjih, kjer se lahko predstavimo bodočim delodajalcem« (Jure),

»Se naučimo ogromno, saj se profesorji ukvarjajo z vsakim posebej« (Vinko)

»Lahko veliko ustvarjamo in izkoristimo svoje potenciale, pouk je zabaven« (Maja)

»Ker nas profesorji osebno poznajo in so zelo prijazni do nas« (Mergime) ...

»Profesorji so strokovni, profesionalni in prilagodljivi. Vso teorijo podkrepijo na praktičnih primerih iz prakse in če se redno udeležuješ predavanj in vaj, je uspeh zagotovo zagotovljen. Znanje katerega sem pridobila na Višji strokovni šoli Brežice pa že s pridom uporabljam tako na delovnem mestu, kot tudi v zasebnem življenju. Vsekakor je bil vpis na Višjo strokovno šolo Brežice, moja najboljša izbira, ki jo priporočam tudi ostalim bodočim študentom.« (Diplomantka višje Strokovne šole Brežice, Irena Andolšek) ...

»Ker nas profesorji osebno poznajo in so zelo prijazni do nas« (Mergime) ...